От 11 до 16 септември 2017 г. Негово Величество  Симеон

...
От 11 до 16 септември 2017 г. Негово Величество  Симеон
Коментари Харесай

Негово Величество Симеон II участва в 22 –та Генерална асамблея на Световната организация по туризъм /UNWTO/

От 11 до 16 септември 2017 година Негово Величество  Симеон II взе участие в 22 –та Генерална асамблея на Световната организация по туризъм /UNWTO/в качеството си на специфичен дипломат на Международната година на устойчивия туризъм за развиване.
Събитието се организира в град Чънду, Китай като на формалното разкриване участваха повече от 1300 делегати от над 130 страни. Конференцията има за цел на очертае международните цели в региона на туризма през 2018-2019 година В дневния ред е очакван и избор на нов общоприет секретар на международната организация за идващите 4 години.

Откриването беше последвано от сесия на високо ниво по въпросите на туризма и устойчивото развиване. Водещ на панела беше известният публицист от CNN Ричард Куест. Цар Симеон II направи изявление в границите на тази полемика, в която с изключение на него участваха: доктор Талеб Рифай, общоприет секретар на Световната организация по туризъм, Ли Джинзао, ръководител на Китайската национална администрация по туризъм, Сандра Хауърд, заместник-министър на туризма на Колумбия, Абулгас Гараеев, министър на туризма на Азербайджан, Мохамад Йехия Рашид, министър на туризма на Египет, Ламиа Буталеб, министър на туризма на Мароко и други

Като означи предстоящото внушително нарастване на броя на туристите към 2030 година, Цар Симеон съобщи, че точно това нарастване би имало позитивен резултат в няколко насоки: “Хората и обществата се опознават, което понижава враждите и недоверието. Разбирането на метода на живот на другите може да способства за мира. Това е реалност, който би трябвало особено да бъде емфатичен. Местните общности могат да извлекат огромни изгоди и да се развиват, с помощта на туристическия поток. “
“Мащабното наличие на чужденци не следва да се преглежда като опасност за културата или традициите. Всъщност запаметяващия се триптих: ”Пътувай, наслаждавай се и уважавай! ” е един отличен лозунг. “, съобщи Царят. По-нататък в изявлението си той акцентира, че смята три области, върху които държавните управления следва да насочат напъните си, а точно: възстановяване на локалния стандарт на живот, стимулиране на действия срещу климатичните промени и поощряване на обичайния метод на живот. Негово Величество изрази своето надълбоко разбиране, че туризмът може да способства действително за по-добрия живот на толкоз доста хора.
“Тъй като България, моята страна, се намира на историческия “Път на коприната ”, аз от все сърце поддържам предлагането на нашите китайски домакини за туризъм в границите на самодейността “Един пояс, веднъж ”, приключи изявлението си Цар Симеон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР